Зошто депресијата е многу повеќе од тагување

Во нашиот модерен дискурс, често умееме да се самоетикетираме со „депресија“ кога се чувствуваме тажни, очајни или макар малку поместени надвор од својата внатрешна комфор зона. „Денес ми е депресивен ден“, „Многу сум депресивна“ и „Сите се во депресија периодов“ се реченици кои се слушаат на секој втор агол, особено околу празничната глува доба. Крајот… Continue reading Зошто депресијата е многу повеќе од тагување